Elias föddes i sluter på 1600-talet
mm ff ff ff f
Hammarsmed på Vifors bruk i Hamrånge församling.
Gift med Kristina Jönsdotter
Paret fick sonen:
- Olof f.1722-09-03 på Vifors bruk i Hamrånge församling.
Stångjärns- och knipphammaren brändes av ryssarna vid deras härjningar år 1721. I avsaknad av masugn hade bruket icke tillgång till eget tackjärn. Beträffande kolet råkade Warg i tvist med dåvarande ägarna av Axmars bruk. Tvisten drogs inför bergskollegium som 1704 vägrade Vifors bruk och även Viksjö bruk att upphandla kol öster om Hamrångeån.
Då bruken å Vifors och Axmar en tid därefter kommo i delo om ett malmfält mellan fäbodarna Harij och Sundsmar, måste kollegiet åter gripa in. Genom en resolution av år 1704 tillerkändes bruksägaren å Axmar fältet. Av allt att döma var det icke Warg, som kastade stridshandsken. Warg intresserade sig - likt andra bruksägare på den tiden för kyrkans prydnad och i sin maka Margareta, född Machei, tillhörande den från Skottland inflyttade och i provinsens järnhantering verksamma Macheiska släkten, hade han härutinnan ett gott stöd.
Den av makarna år 1708 donerade altaruppsatsen vittnar om detta intresse. Efter mannens död 1709 förärade fru Warg kyrkan två ståtliga pyramider med eldslågor i toppen. Dessa korprydnader som stilfullt inramar ett korparti bereddes vid kyrkorenoveringen 1934 plats i den nuvarande kyrkans kor. Warg och hans maka gravsattes i den gamla kyrkan. Gravstenen som avlägsnades från kyrkan då den revs har efter växlande öden blivit placerad på planen framför stora ingången till nya kyrkan.
År 1695 fanns på Vifors en stångjärnshammare och en knipphammare. Cirka 20 personer arbetade vid Vifors bruk i början av 1700-talet.
Elias blev
----------------------- | |