G e n v ä g a r

Om Släktforskningssajten Genvägar
Till släktträden
Samarbeta
Inställningar
Start
Syfte
Bakgrund
FAQ
Kontakt
Sponsorer
Länkar
Bestämmelser
Cookies
Förslagslåda
Logga in
Logga ut

Rekommenderade länkar

Här hittar du länkar till andra sidor om släktforskning som vi kan rekommendera. Om du har länkat din egen webbsida till oss och vill att vi länkar tillbaka så hör av dig.

Nättidningen RÖTTER
Nättidningen RÖTTER ges ut av Sveriges Släktforskarförbund som är det sammanhållande organet för den svenska släktforskarrörelsen. Sajten innehåller mycket matnyttig information om släktforskning och är bland de första sajterna man besöker när man har en fråga rörande släktforskning.
www.genealogi.se

Genline
Genline tillhandahåller digitala bilder av de svenska kyrkböckerna fram till slutet av 1800-talet. Det är de handskrivna originalsidorna som fotograferats, indexerats för släktforskning och digitaliserats för Internetanvändning. När arkivet är fullt utbyggt med kyrkböckerna från alla församlingar i Sveriges 24 län kommer det att innehålla mer än 34 miljoner sidor.
www.genline.se

DIS
Föreningen för Datorhjälp i Släktforskningen (DIS) är en ideell förening som undersöker och utvecklar möjligheter att utnyttja datorhjälp i släktforskningen.
www.dis.se

Genealogiska Föreningen
Genealogiska Föreningen verkar för att ta vara på de resultat släktforskare åstadkommer och hålla dem tillgängliga för nya generationer av släktforskare. De har bl a ett släktforskarcentrum i Sundbyberg.
www.genealogi.net

ScanGen
Skånsk Släktforskning heter en släktforskningssajt som bl a har den väletablerade e-postlistan ScanGen. De tillhandahåller även ett antal användbara databaser som nås från sajten.
www.scangen.se

Släktforskning för noviser
Erfarenheter, råd och tips för den som vill börja släktforska eller är nybörjare inom släktforskning.
http://slaktforskning.blogspot.com